Popis
maliny ... dokonalost sama...
Chuť dokonalých malin po celý rok. Chutnají a voní jako čerstvé i v prosinci ❅ . U nás jsou tyto maliny ta neoblíbenější pochoutka, celá rodina je milujeme, jsou dokonale křupavé a hlavně vždy po ruce. Zdobíme s nimi dortíky, zákusky, mufiny nebo je jenom tak zobeme v obýváku na gauči. Neznám nikoho, kdo by je nemiloval ❤︎.
PROTEINOVÉ KULIČKY BEZ LEPKU S LYO MALINAMI...
Veganská bezlepková kulička Malinová bezlepková kulička
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci a zářivě růžovou barvu
❤︎ Prémiová kvalita ze Srbska
❤︎ Působí jako přírodní antioxidant
DOKONALÁ CHUŤ I BARVA ...
500g mini malinových kuliček s chilli. Veganský nepečený dort s malinami
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH MALIN POZOR !
Už nějakou dobu s jahodami pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud jsou vystaveny dlouhodobě slunečnímu světlu mohou jahody začít blednout, doporučuji tedy skladovat na neosvětleném místě.
❤︎ Ano, opravdu tato lyofylizované maliny velmi dobře barví, a jdou velmi špatně vyprat z oblečení
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U MALIN...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% maliny
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Srbsko
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 40g, 50g, 60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1169kJ/ 279kcal
❤︎ Tuky: 2,1g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
❤︎ Sacharidy: 33,3g z toho cukry: 33,3g
❤︎ Vláknina: 32,6g
❤︎ Bílkoviny: 9g
❤︎ Sůl: 0,01g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 156mg
❤︎ Železo: 3,9mg
❤︎ Draslík: 825mg
❤︎ Vitamín C: 142,2mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.