Popis
OSTRUŽINY ❤︎
Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Takové ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření.
Cukrfree ovocná kulička Ostružinová bezlepková kulička
PRO ORIENTACI..
Lyo ovoce při lyofylizaci mění svou podobu pouze minimálně, může se trochu změnit a zvýraznit barva, zachovává si vůni i chuť. Pro orientaci jsme pro Vás nafotili jednotlivé gramáže od 10- 100g
❤︎ Lyofylizací jsou zachovány všechny živiny, vitamíny a minerály
❤︎ Dá se snadno rozdrtit na prach k dalšímu využití
❤︎ Je bez přidaných cukrů a jiných látek, jako jsou dochucovadla či barviva
❤︎ Má příjemně křupavou konzistenci a zářivě růžovou barvu
❤︎ Prémiová kvalita z Německa
❤︎ Působí jako přírodní antioxidant
NA CO SI DÁM U LYOFYLIZOVANÝCH OSTRUŽIN POZOR !
Už nějakou dobu s jahodami pracuji a tak jako každé ovoce a surovina může mít i své mínusy, nebojte nejde o nic hrozného, ale cítím potřebu se o to s Vámi podělit.
❤︎ pokud jsou vystaveny dlouhodobě slunečnímu světlu mohou jahody začít blednout, doporučuji tedy skladovat na neosvětleném místě.
❤︎ Ano, opravdu tato lyofylizované maliny velmi dobře barví, a jdou velmi špatně vyprat z oblečení
❤︎ obsahuje významné množství zrníček, doporučuji při mletí použít silnější mlýnek, např. na kávu
❤︎ pokud je chcete použít na obarvení čehokoli, je třeba jich nejdříve nadrtit, určitě nejde bez rozdrcení rozpustit ve vodě, spíše se pouze ,,rozblemcá,,
❤︎ toto i jiné lyofylizované ovoce je třeba uchovávat uzavřené a v chladu s minimem vlhkosti, pokud se vám stane že změkne, někdy pomůže ho v sáčku zmrazit a poté hned použít ještě křehké. pokud dojde k navlhnutí, rapidně klesá i trvanlivost této potraviny.
JAK PROBÍHÁ LYOFYLIZACE, SUŠENÍ MRAZEM U OSTRUŽIN...
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci (vypařování) zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
❤︎ Složení: 100% ostružiny
❤︎ Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
❤︎ Odkud pochází: Německo
❤︎ Trvanlivost: 3-8 měsíců
❤︎ Skladování: do 22°C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
❤︎ Balení: Doy Pack, znovuuzavíratelný papírový sáček o hmotnosti: 10g, 20g, 30g, 40g, 50g, 60g, 70g, 80g, 90g, 100g
❤︎ Typ sušení: sušení mrazem ve vakuu
MAKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Energie: 1383kJ/ 330kcal
❤︎ Tuky: 2,6g
❤︎ z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5g
❤︎ Sacharidy: 56,7g z toho cukry: 40,2g
❤︎ Vláknina: 29,5g
❤︎ Bílkoviny: 5,1g
❤︎ Sůl: 0,03g
MIKROŽIVINY- VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g
❤︎ Vápník: 200mg
❤︎ Železo: 4,3mg
❤︎ Hořčík: 138mg
❤︎ Fosfor: 151,8mg
❤︎ Draslík: 1117,8mg
❤︎ Sodík: 6,9mg
❤︎ Vitamín C: 145mg